archief 1992-2005

Korte Film: Dakvorst/ Man on the Roof

man op het dak   man op het dak 3   man op het dak

Man op het dak is een tragi-komedie over Willem. Zijn vlucht uit een moderne samenleving lijkt op het eerste gezicht absurd, maar is aan de andere kant een knipoog naar onze eigen maatschappij. Willem is het dak op gevlucht voor een samenleving waarin mensen geen tijd meer voor elkaar hebben. Waarin het leven wordt gedicteerd door strakke tijdschema’s en het werk voor de liefde gaat. Man op het dak is een sterk visuele film. Het verhaal wordt beeldend verteld. De film kent geen dialoog. Op de daken heerst de rust, beneden in de hectische stad is er geen plaats voor direct contact tussen mensen.

Productiejaar: 1997, Lengte: 24’40”
Producent: NPS/ Moving Image Productions
Scenario & Regie: Mathijs Geijskes
Camera: & Licht: Nestor Sanz
Montage: Jan Dop
Art Director: Ben Zuydwijk
Make up: Isabelle Werneke
Cast: René van Zinniq Bergmann, Antoinette van Belle, Han Bosman

Winnaar van de FIPRESCI AWARD (Prijs van de Internationale Pers) op het Internationale Festival van de Korte Film, Kraków 1997. Silver Medal, Short Film Festival of Brno, 1997. Best Fiction Film, Méridiens Meetings of Young Directors, Aubagne, 1997. Andere festivalvertoningen o.a.: 48th Mostra Internationale, Montecatini, 1997. Avanca, Portugal, 1997. Antalya Film Festival, 1997. Molodist, International Film Festival of Kiev, 1997. Hofer Filmtage, Germany 1997. European FilmFest Aachen, 1997

 

 

Korte Film: Lolamoviola – Hoerenpreek

hoerenpreek1  hoerenpreek2    hoerenpreek

Hoerenpreek is een film over twee vrouwen die in een peepshow werken en elkaar het leven zuur maken. Hun onderlinge verhouding verandert als een derde, Oosteuropese, vrouw zich in aan hun gezelschap toevoegt. Zij is nog onervaren en wordt door de twee anderen in het vak ingewijd. Maar dat heeft tragische gevolgen.
 
Productiejaar: 1996, Lengte: 55 minuten
Producent:Judy Maat/ VPRO TV
Scenario: Arthur Japin Regie: Ineke Smits
Camera: Edwin verstegen
Make up: Isabelle Werneke
Cast: Ellen ten Damme, Ganna Veenhuysen, Mia Andrésen
 

OPERA: L’incoronacione di Poppea

poppea1   0744   poppea

L’incoronazione di Poppea van Claudio Monteverdi op een libretto van Giovanni Francesco Busenello, vertaald door Mirjam Koen. Wereldpremière: 1642, teatro SS. Giovanni e Paolo (Teatro Grimani), Venetië

Seizoenen: 1992-93 (Schouwburg Rotterdam) 1994-95 (Nederland) 1995-96 (Boston, USA)
Producent: Studio’s Onafhankelijk Toneel/ Combattimento Consort Amsterdam
Regie: Mirjam Koen/ Gerrit Timmers
Make up: Isabelle Werneke
 

Korte Film: Prettig weekend

Korte film naar een prijswinnend script waarin een kantoorklerk droomt van een matroos, die hij slechts eenmaal in een flits gezien heeft. Per toeval komt hij hem weer op het spoor en brengen ze samen een weekend door in Rotterdam-Zuid.
 
Productiejaar: 1993, Lengte: 28 minuten
Producent en Camera: Straso Tankoski
Scenario en Regie: Rob de Vries
Make up: Isabelle Werneke
Cast: Sandor Gora, Piet Hein, Jacky van der Geer
Top